Meer informatie over Het Klokhuis Onderneemt Backstage

Welke bedrijven kunnen zich inschrijven?

‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ is bedoeld om kinderen de kans te geven in het echt te zien hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. Bedrijven die normaal gesloten zijn voor kinderen kunnen nu de deuren openen. Van grote tot kleine bedrijven, initiatieven en ondernemingen, multinationals en zzp-ers. Van de koekjesfabriek tot een producent van vrachtwagens en van een ontwerpstudio tot een boekdrukkerij… Als u de Klokhuisfans uw bedrijf in werking kunt laten zien en er zelf smakelijk over kunt vertellen, open dan uw deuren! Een belangrijk voorbehoud: ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ laat geen ruimte voor ideologische, reclame en politieke uitingen.
‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ streeft daarbij naar een landelijke spreiding van de meewerkende bedrijven, zodat kinderen zo veel als mogelijk in hun eigen buurt of regio in contact kunnen komen met ondernemingen.

Wat wordt er van het bedrijf verwacht?

U kunt uw bedrijf aanmelden via het online-aanmeldformulier. Geef daarbij helder aan wat er in uw bedrijf te zien en te doen is. ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’-team beoordeelt elke aanmelding. Daarna krijgt u per e-mail een bericht van ons. Op de website van ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ plaatsen we een korte beschrijving en een neutrale foto. Het plaatsen van logo’s, product- of dienstnamen en/of wervende teksten voor uw bedrijf is niet toegestaan. De jeugdige doelgroep en de positie van de NTR als publieke omroep vragen hierin extra zorgvuldigheid. Wij rekenen daarbij volledig op uw medewerking. Na acceptatie en bevestiging van uw aanmelding kunnen de bezoekers die willen deelnemen zich direct bij u opgeven via het door u opgegeven e-mailadres. U stuurt de bezoekers vervolgens zelf een bevestiging van hun deelname, of, als uw activiteit is volgeboekt, een afwijzing. Heel belangrijk: laat het ons direct weten als u vol zit, en geen bezoekers meer kunt accepteren. Dan vermelden wij dat meteen op de website. Het Klokhuis ontvangt de (persoons)gegevens van de aanmeldingen niet. U verwerkt de gegevens van de deelnemers niet voor de NTR, maar alleen om de betrokkenen toegang te verlenen tot uw bedrijf op de Backstage-dag. Wij gaan ervan uit dat u bij het verwerken van deze persoonsgegevens op de hoogte bent van de privacywetgeving (AVG) en hieraan voldoet.

Wat u verder moet weten als deelnemend bedrijf

Als bedrijf bent u zelf verantwoordelijk voor het begeleiden van de deelnemers aan ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’. Eventuele kosten die door u voor deze dag gemaakt worden, zijn voor eigen rekening. Het is niet toegestaan entreegelden te vragen aan de deelnemers en er is geen financiële steun van ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ mogelijk.
Tegelijkertijd met de bevestiging van uw deelname ontvangt u van ons voorwaarden die gelden in verband met de bijzondere positie van de NTR als publieke omroep en het feit dat het hier gaat om activiteiten die zich richten op een jonge doelgroep.
Deelname aan ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ betekent dat u deze voorwaarden accepteert en na zult leven.

Kamer van Koophandel-adviseurs zijn graag aanwezig bij een aantal bedrijven om vragen van kinderen en hun ouders over ondernemerschap en het starten van een bedrijf te beantwoorden. Het is dus mogelijk dat u hiervoor wordt benaderd door een medewerker van de KVK.

Hoe wordt er promotie gemaakt?

In promo’s en rondom uitzendingen van Het Klokhuis wordt regelmatig verwezen naar ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’. Alle informatie rondom ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ is te vinden op deze website. Daarnaast zullen we de landelijke media benaderen en informeren over deze bedrijvendag. U kunt natuurlijk zelf uw regionale en lokale perscontacten en –relaties aanschrijven. Over de voorwaarden waaraan de publiciteit en communicatie dienen te voldoen wordt u vooraf door ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ geïnformeerd.

De Klokhuispresentatoren

Als onderdeel van de Backstage-dag komen de Klokhuispresentatoren ook langs bij enkele ondernemingen om de Klokhuisfans te ontmoeten. De redactie van ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ bepaalt kort van tevoren welke bedrijven de presentatoren zullen bezoeken. De betreffende bedrijven worden hierover geïnformeerd.

Welke ondersteuning krijgt u van ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’?

‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ biedt u tijdig digitaal promotiemateriaal aan. Denk aan het logo en (poster)-sjablonen van ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’, zodat u uw activiteiten kunt vormgeven in de stijl van ‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’. Dan wordt zichtbaar dat u één van de bedrijven bent die deelneemt aan deze landelijke bedrijvendag.

‘Het Klokhuis Onderneemt Backstage’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel.

Bedrijf inschrijven